ОбщинаАприлци ще изпълнява проект по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.”

Дата на публикуване: 23.04.2020 16:55
От 01.05.2020 г. ОбщинаАприлци ще изпълнява проект по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.
Цел на програмата е приготвяне и доставка на топъл обяд до дома в подкрепа на уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на обявената извънредна ситуация, произтичаща от необходимостта от ограничаване на разпространението на COVID-19,са в затруднение да осигурят сами прехраната си. Топлата храна ще се доставя до дома на потребителите всеки работен ден в периода от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. включително.

Целевите групи които обхваща програмата са:лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за странта, за времето, в което са поставени под карантина; уязвими лица, в това число и възрастни над 65 г., без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната; лица, кои поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане.

Потърсете в ел.страница

Времето в Априлци

Анкета

1. Какво смятате за новата визия на сайта ?

Резултати: